TimeOut Portal

Pobeda Partizana za uspešan start 2018.

rssBookmark and Share

05.01.2018.

U premijernoj utakmici XV kola ABA j.t.d. lige, crno-beli su u dvorani "Aleksandar Nikolić" nadigrali Zadar sa 95:87 (20:18, 18:23, 39:22, 18:24). Gagić ponovo zaigrao u dresu Partizana.

Pobeda Partizana za uspešan start 2018.

Prvi meč u 2018. godini i prva pobeda crno-belih! U premijernom meču XV kola regionalne, ABA j.t.d. lige, košarkaši Partizana NIS su u hali "Aleksandar Nikolić" savladali Zadar sa 95:87. Na početku meča, gosti su se za nijansu bolje snašli u punoj dvorani, ali su crno-beli brzo uzvratili i prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 20:18. 

U drugom periodu, Zadar uzvraća i na petnaestominutnu pauzu se odlazi sa vođstvom gostiju od tri poena razlike. 

Treću četvrtinu, "Parni valjak" otvara silovito i veoma brzo stiže do dvocifrene prednosti koja je u jednom trenutku iznostila i 22 poena. Samo u trećoj deonici, crno-beli su ubacili 39 poena a poslednji pogodak za Partizan u ovom periodu postigao je slavlejnik, Mihajlo Andrić nakon asistenciej Patrika Milera u padu. 

U četvrtoj četvrtini, gosti se nisu predavali, već su upornom igrom stigli na svega šest poena zaostatka, ali su crno-beli ipak imali spreman odgovor, nakon čega je utakmica i definitivno bila rešena. 

Na konferenciji za medije nakon meča, trener crno-belih Nenad Čanak je izjavio: 

"Važna pobeda za nas, posle turbulentnog perioda. Odrađeno je dosta onog što se radi na treninzima, ali u onom drugom delu toliko toga nije valjalo, da to maltene skroz pokvari utisak o utakmici. U trećoj četvrtini smo za osam minuta primili 10 poena, pa potom za dva minuta 12. Greške koje pravimo su na ovom nivou nedopustive. Iz komotne situacije i 22 poena razlike dolazimo do toga da strepimo za pobedu. Opet stara boljka. Nezadovoljstvo rešenjima u napadu se reflektuje na odbranu, ispadamo iz zamisli, primamo koševe na sve moguće načine. Pobeda je dobra stvar ali čeka nas puno toga da bi bili konkurentni ekipama sa boljim skorom", istakao je Čanak. 

Mladi bek, Aleksandar Aranitović je naglasio važnost večerašnje pobede za opstanak u trci za mestom koje vodi u plej-of ABA lige. 

"Što se tiče same utakmice, opet smo imali 19-20 razlike i dozvolili im da nam se približe na šest. Moramo da radimo najviše na tome. Sledeći meč je protiv Igokee tamo. Naravno, idemo na pobedu", izjavio je Aranitović. 

Crno-beli sledeći meč igraju u nedelju, 14. januara od 17 časova u Laktašima protiv Igokee. 

Partizan NIS

Miler 10, Vilijams Gos 22 (9 as), Aranitović 10, Jovanović, Marinković 6, Tanasković, Veličković 18 (8sk), Pecarski, Gavrilović, Andrić 9, Gagić 10 (8sk), Šalić 10

Zadar

Nouls 10, Bašić 6, Vladović, Ivanov, Kraljević, Jelenković, Krajina 10, Bostik 27, Vuković 4, Brzoja 14, Špralja 10, Božić 6

(Foto: KK Partizan NIS, video: ABA j.t.d. lige / KK Partizan NIS) 

Komentara: 0


#   Partizan KK   Zadar KK   Nigel Williams-Goss
@PartizanBC @NigelWG5 @


 


[ Dodaj komentar ]