TimeOut Portal

Nemanja Bjelica u Sakramentu: Nisam samo šuter i to ću dokazati

rssBookmark and Share

26.09.2018. RTS

Novi član Sakramento kingsa i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica rekao je na "medija deju" pred početak trening kampa da nije samo šuter, već da ume da radi i druge stvari, i da će to i dokazati.

Nemanja Bjelica u Sakramentu: Nisam samo šuter i to ću dokazati

Bjelica je posle tri sezone u Minesoti ovog leta potpisao trogodišnji ugovor sa Kingsima, koji imaju lepa iskustva sa srpskim igračima.

Nekada su tu bili Divac i Stojaković (sada članovi najužeg rukovdstva), a sada su tu Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

"Beli" je prilikom predstavljanja tima za novu sezonu rekao da mu je drago što je poslušao Vlada i Peđu i došao u tim iz Kalifornije.

"Želja mi je bila da potpišem dugogodišnji ugovor. Pričao sam porodici da sam srećan zbog razgovora sa Vladom Divcem. Zajedno sa Peđom, on me je ubedio da je ovo najbolji korak za moju karijeru i za moju porodicu. Drago mi je da sam prihvatio", rekao je Bjelica.

Upitan kakvu ulogu očekuje u novom timu rekao je da se nada drugačijoj roli nego u Minesoti, gde se njegov doprinos često svodio na šut spolja.

"Znam da svi misle da sam 'streč' četvorka i da pre svega umem da šutiram, ali ja sam na prvom mestu košarkaš. Mogu da šutiram, kao što mogu da radim i neke druge stvari. Ne mogu da kažem da u Minesoti nisam imao šansu, nadam se samo da ću ovde imati drugačiju ulogu i da ću pokazati da sam više od šutera. Nekad više volim da spustim loptu na parket, nekad je i izgubim, ali je u svemu tome najvažnije da ekipa pobeđuje", poručio je Bjelica.

Komentara: 1


#   Nemanja Bjelica   NBA   Sacramento Kings
@NemanjaBjelica @NBA @SacramentoKings @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Perkan, 11.12.2018.:
    dobar je


[ Dodaj komentar ]