TimeOut Portal

Jasmin Repeša nasledio Duleta Vujoševića: Zadužio je ove prostore

rssBookmark and Share

04.09.2018.

"Radi se o čoveku koji je zadužio ove prostore. Nastavljam njegov posao, ovo je njegov spisak igrača kojima želim zahvaliti jer su se odazvali i žele ostvariti rezultat", rekao je Jasmin Repeša, novi selektor reprezentacije BiH.

Foto: MN Press
Foto: MN Press

Selekciju BiH očekuju mečevi protiv reprezentacija Finske i Češke Republike, a reprezentacija se našla u velikim problemima nakon što je selektor Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema otkazao dolazak na pripreme i kormilo prepustio svom prvom pomoćniku.

Stvari su se još više zakomplikovale nakon što je Bajramović uoči priprema pronašao angažman u Hong Kongu i napustio reprezentaciju.

Košarkaški savez je nakon toga kontaktirao Jasmina Repešu, Čapljinca koji je prihvatio ponudu. Nakon njegovog dolaska na klupu BiH, izvestan je i povratak iskusnog beka Nemanje Gordića u reprezentaciju.

Na današnjem predstavljanju novog selektora u Sarajevu, Repeša je poželeo Vujoševiću brz oporavak, a zatim se osvrnuo na naredne protivnike selekcije BiH.

"Radi se o čoveku koji je zadužio ove prostore. Nastavljam njegov posao, ovo je njegov spisak igrača kojima želim zahvaliti jer su se odazvali i žele ostvariti rezultat. Nažalost, ne mogu svi biti prisutni. Narednih par dana će pokazati koliko će koja reprezentacija ostvariti hemiju i volju za rezultatom. Teško je to treneru učiniti u dva dana priprema", rekao je Repeša.

Ističe da su Finci i Česi neugodni protivnici koji mogu dobiti svakoga ukoliko im dozvolite da razviju svoju igru.

"Finci su dobijali jake evropske reprezentacije. Agresivni su, mnogo trče i postižu lagane koševe. identično je sa Česima. To su trkačke reprezentacije s izuzetnim pristupom utakmici i ako ne odgovorimo na pravi način imaćemo problema. Mislim da BiH ima više talenta, ali moraćemo pokazati to na terenu", objašnjava selektor.

Svestan je da je BiH u bodovnom zaostatku u grupi, ali veruje da postoji mogućnost za dobar rezultat.

"Biće teško, ali ova reprezentacija ima visoku perspektivu, mlade igrače, ali i iskusne klupske igrače koji igraju za tim. Vidim potencijal za mnoge da budu bolji nego danas. Budućnost bh. košarke ne bi trebala doći u pitanje ako ove košarkaše ispratimo na pravi način".

Generalni sekretar KSBiH u ostavci Dubravko Barbarić se uključio u proces pronalaska novog selektora kada je shvatio ozbiljnost situacije.

"Potrudili smo se pronaći najbolje rešenje. Vujošević je morao zbog zdravstvenih problema odstupiti sa pozicije selektora, ali nastavićemo njegovim putem, a to je pozitivan stav prema košarci i dresu reprezentacije", rekao je Barbarić.

Dodaje da je sa Repešom dogovoreno da ove dve utakmice i cikus priprema odradi potpuno volonterski, nakon čega će biti priče o njegovom eventualnom ostanku na klupi BiH. Selekcija BiH će 11. septembra otputovati u Finsku, gdje će dva dana kasnije u 18 časova igrati meč protiv selekcije te zemlje, a 16. septembra u Skenderiji će igrati protiv Češke Republike.

U ovaj ciklus reprezentacija BiH prenela je osam bodova i zauzima posljednje mjesto u grupi K. Na SP će se plasirati po tri ekipe iz četiri grupe.

Tabela grupe K:

1. Francuska 6 6 0 479:377 12
2. Češka Republika 6 5 1 464:425 11
3. Rusija 6 3 3 458:428 9
4. Finska 6 3 3 453:449 9
5. Bugarska 6 2 4 466:476 8
6. Bosna i Hercegovina 6 2 4 400:481 8

Mondo

Komentara: 1


#   Duško Vujošević   Jasmin Repeša   Bosne i Hercegovine   Dubravko Barbarić
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Zoki, 05.09.2018.:
    Zna se ko je legenda kosarke!


[ Dodaj komentar ]