TimeOut Portal

Aleksandar Đorđević više nije trener Bajerna iz Minhena

rssBookmark and Share

29.03.2018. Beta, Mondo

Košarkaški klub Bajern iz Minhena otpustio je trenera Aleksandra Đorđevića.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Kako se navodi na klupskom sajtu, ekipu će preuzeti pomoćni trener Emir Mutapčić, a novi trener biće imenovan u narednim danima.

"Posle utisaka koje smo stekli u dužem periodu, odlučili smo da našoj ekipi damo novi podsticaj i novog trenera. Teška odluka koju smo doneli rezultat je pažljivog razmatranja obe strane i zasniva se isključivo na ekipi i ciljevima našeg ambicioznog projekta. Bajern zahvaljuje Saši Djordjeviću na posvećenosti i dosadašnjim rezultatima. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", rekao je generalni direktor Bajerna Marko Pešić.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević (50) je preuzeo Bajern na leto 2016. godine, a ugovor bi mu istekao na kraju sezone. On je sa ekipom ove godine osvojio Kup Nemačke i igrao u polufinalu Evrokupa..

Đorđević će tako do narednog angažmana u klupskoj košarci ostati selektor reprezentacije Srbije, sa kojom je beležio uspehe u prethodne četiri godine i sa kojom se nalazi u jeku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. Đorđević će se, između ostalih, rastati i sa trojicom srpskih košarkaša, Stefanom Jovićem, Vladimirom Lučićem i Milanom Mačvanom, sa kojima će nastaviti da radi u reprezentaciji Srbije.

Nemački mediji navode da će u izboru novog trenera glavnu reč voditi sportski direktor Danijele Bajezi, kojeg je Bajern prošlog leta "oteo" najvećem rivalu Bambergu, i to nakon što je 41-godišnji Italijan zajedno sa zemljakom na mestu trenera, Andreom Trinkjerijem (39), osvojio tri titule prvaka u isto toliko zajedničkih sezona u klubu.

Ovaj tandem ustalio je Bamberg u Evroligi, što je i osnovni cilj ambicioznog Bajerna. Upravo zato, vodeći nemački sportski listovi predviđaju da će Bajezijev izbor biti Trinkjeri koji je i sam prošlog meseca dobio otkaz u Bambergu pa tako neće biti prepreka njegovoj selidbi u Minhen.

Bajern, navodno, neće žuriti sa izborom trenera jer to verovatno neće biti samo vršilac dužnosti koji će privesti sezonu kraju, već će odmah biti angažovano dugoročno rešenje. Osim ukoliko svi potencijalni kandidati odbiju ovu nezahvalnu ulogu...

Komentara: 0


#   Aleksandar Đorđević   Bajern Minhen
@


 


[ Dodaj komentar ]