TimeOut Portal

Lazić rekorder Crvene Zvezde

rssBookmark and Share

12.02.2018.

Kapiten KK Crvena zvezda mts Branko Lazić ispisao je novu stranicu u bogatoj istoriji kluba sa Malog Kalemegdana. Na utakmici protiv Zadra, Lazić je po 430. put istrčao na parket u crveno-belom dresu.
"Shvatiću sve ovo tek za par godina", kaže kapiten Zvezde o svom jubileju.

Foto: Info-G
Foto: Info-G

Beskompromisan borac, pravi ratnik na terenu i od 12.02.2018. godine novi rekorder KK Crvena zvezda. Kroz istoriju dugu 72 godine, crveno-beli dres su ponosno nosili mnogi košarkaški velikani. Jedan od njih je Branko Lazić koji je upisao 430. nastup za voljeni tim i postao rekorder kluba sa Malog Kalemegdana po broju nastupa.

Debitovao je sada već davne 2011. godine na utakmici protiv Hemofarma. Iz godine u godinu svojim odnosom prema dresu predstavljao je primer tadašnjim i budućim generacijama Crvene zvezde koji su vraćali klub na mesto gde i pripada. Na svakoj utakmici davao je sve od sebe, jer drugačije nije znao i zadužio sve Zvezdaše koji su njegov beskompromisni pristup znali da cene i neretko Lazića ispraćali ovacijama sa tribina.

Drugačije nije bilo ni uoči utakmice sa Zadrom. Poruke širom Evrope od bivših saigrača i Lazinih prijatelja Maika Cirbesa, Vladimira Štimca, Diona Tompsona... puštene su na video bimu uz poteze Lazića koje su obeležili njegovih prvih sedam godina u dresu Crvene zvezde. Potom je predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović uručio cveće Zvezdinom kapitenu, a usledili su i pokloni navijača.

Po ko zna koji put začulo se u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ dobro poznato skandiranje ’’Branko Lazić, Branko Lazić...’’ koje je pratilo Lazino ’’duvanje’’ svećica u društvu supruge Nataše i ćerke Sare koje su bile posebno iznenađenje i odevene u dres sa prezimenom Lazić i brojem 10. Čestitka za prvih 430 utakmica je dodeljena, a svaka nova pisaće nove rekorde i novu istoriju. Naš kapiten – Branko Lazić!

Uoči utakmice, Zvezda je na video bimu emitovala dirljive poruke Lazićevih bivših saigrača, poput Maika Cirbesa i Vladimira Štimca.

"Zahvalio sam im se i iznenadilo me je sve to...", rekao je kapiten crveno-belih.

"Što se tiče jubileja, prošlo je dosta utakmica i godina od te 2011. kada smo počeli sve ovo i kad sam odigrao tu prvu utakmicu protiv Hemofarma i od kada se i računaju nastupi. Velika je čast i zadovoljstvo biti na tom prvom mestu po broju nastupa i trenutno još nisam svestan svega toga, ali za par godina ću tek videti koliko je to značajno i veliko", dodao je Lazić.

U ovom trenutku, Zvezdin defanzivni specijalista na deobi je prvog mesta klupske iste rekordera u broju osvojenih trofeja. Deli čelo sa Lukom Mitrovićem, koga ima šansu da prestigne već ove nedelje, u Nišu, na Kupu Radivoja Koraća.

"Što se tiče Kupa, naš cilj se zna - to je odbrana trofeja od prošle godine i naravno igraćemo i spremaćemo se od utakmice do utakmice nećemo gledati unapred. Ući ćemo u svaku utakmicu motivisano i ozbiljno. Cilj se zna, to je odbrana trofeja", dodao je Lazić.

Večna lista Crvene zvezde:

  • 1. Branko Lazić 430 utakmica
  • 2. Slobodan Nikolić 429
  • 3. Predrag Bogosavljev 423
  • 4. Dragiša Vučinić 354
  • 5. Vuk Radivojević 354
  • 6. Dragan Kapičić 339
  • 7. Slobodan Janković 239
  • 8. Igor Rakočević 232
  • 9. Zoran Slavnić 304
  • 10. Nebojša Ilić 304

Komentara: 0


#   Crvena Zvezda KK   Branko Lazić
@kkcrvenazvezda @


 


[ Dodaj komentar ]