TimeOut Portal

Najkorisniji igrač Prve B lige iz Aleksinca prelazi u Prokuplje

rssBookmark and Share

09.08.2017.

Košarkaši Prokuplja su prošle sezone zamalo ostali bez plasmana u Prvu košarkašku B ligu Srbije, ali su čelnici ovog kluba rešeni da se isti scenario ne ponovi i ove godine. Zbog toga su angažovali veliko pojačanje, iz Napretka je stigao Dragoljub Šikman.

Najkorisniji igrač Prve B lige iz Aleksinca prelazi u Prokuplje

On je bio najkorisniji igrač Prve B lige, pa je jasno kakvo je pojačanje dobilo Prokuplje.

- Pored velikog broja ponuda koje su bile neuporedivo finansijski povoljnije, odlučio sam da naredne sezone nastupam za KK Prokuplje. U ovom delu zemlje se zna tradicija i kakvi su uspesi kluba iz grada koji je uvek imao najbolju košarkašku publiku. Želja mi je da sezona pred nama bude u znaku mog novog tima. Obećavam da ću dati sve od sebe i drago mi je da sam u Prokuplju, gradu košarke - rekao je Dragoljub Šikman.

Dovođenjem velikog pojačanja KK Prokuplje je pokazalo da ima jasne ambicije u narednoj sezoni, a to je plasman u Prvu B ligu. Podsetimo, ovaj klub će naredne sezone nastupati u Prvoj regionalnoj ligi Istok.

- Pobedili smo u trci sa mnogo bogatijim klubovima iz višeg prvoligaškog ranga i uspeli smo da Dragoljuba Šikmana dovedemo u Prokuplje. Nekada novac nije presudan za odluku igrača, ali ko poznaje srpsku košarku, zna o kakvom se igraču i čoveku radi. Dobili smo jednog od najboljih košarkaša koji će uz naše momke pokušati da ostvari ciljeve kluba. Ovih dana očekujemo i potpis Uroša Stojanovića. On je proteklih sezona igrao u Nišu. Za našu ekipi će igrati 10 igrača iz Prokuplja, Šikman i najverovatnije još jedan igrač koji nije rođeni Prokupčanin - rekao je sportski direktor KK Prokuplje Čedomir Vuković.

Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Napredak KK Aleksinac   Prokuplje   Dragoljub Šikman   Prokuplje KK
@KKNapredakAl @


 


[ Dodaj komentar ]