TimeOut Portal

Održan memorijalni basket turnir "Mića Projović"

rssBookmark and Share

Aleksinac 26.07.2011. Izvor: Aleksinačke novosti

Nakon tri dana dobre košarke, više od četrdeset odigranih basket utakmica, takmičanja u zakucavanju i brzom šutiranju trojki, pred oko hiljadu gledalaca svake večeri, okončan je prvi turnir u basketu posvećen pokojnom sportskom pedagogu Mići Projoviću.

Održan memorijalni basket turnir "Mića Projović"

Turnir je u svim segmentima opravdao očekivanja organizatora, takmičara i publike.

Nakon kvalifikacionih utakmica u petak i subotu u tri starosne kategorije, u nedelju uveče su odigrane polufinalne i finalne utakmice, revijalna utakmica veterana, kao i takmičenje u brzom šutiranju trojki i zakucavanju.

Pobednik turnira je aleksinačka ekipa "Maksi ko" (Aleksandar Miladinović, Marko Rašić, Dragoljub Šikman i Miljan Petrović), koja je u finalu savladala ekipu "Monako", sastavljenu uglavnom od igrača iz Kragujevca.

U utakmici za treće mesto niški "Memento" je savladao aleksinačku ekipu "Skok".

Nagrada za najboljeg igrača turnira otišla je u ruke Marka Rašića.

Basketaški mečevi juniora nisu bili ništa manje zanimljivi od seniorskih, a prvo mesto u juniorskoj konkurenciji osvojila je ekipa "Nenad Disić" savladavši u finalu ekipu "U bre".

Pobednik turnira u brzom šutiranju trojki je Aleksinčanin Nemanja Veljković, dok je po oceni žirija najatraktivnije zakucavanje, i to preko mopeda sa vozačem, demonstrirao Nemanja Stojković iz Sokobanje.

Članovi porodice Milorada Projovića, čoveka kojem je turnir posvećen, uručili su svim pobednicima vredne nagrade, a valja istaći gest trećeplasirane ekipe "Memento" koja je novčani deo svoje nagrade poklonila aleksinačkom Domu za decu "Hristina Markišić".

Inicijatori i organizatori turnira, Nikola Mitrović i Radmilo Mojsilović, kažu da je turnir opravdao sva očekivanja po pitanjima masovnosti, kvaliteta i odziva publike, i ističu da je već dogovoreno sa Regionalnim košarkaškim savezom Istočne Srbije da turnir postane tradiconalan.

Podršku u organizaciji prvog Memorijalnog basket turnira "Mića Projović" pružili su Regionalni košarkaški savez Istočna Srbija ( RKSIS ), KK " Napredak Maksi ko" - Aleksinac, SO Aleksinac, OTIS Aleksinac i Kancelarija za mlade opštine Aleksinac.

Pomenuti basket turnir posvećen je istaknutom košarkaškom radniku i dugogodišnjem direktoru Visoke škole za obrazovanje vaspitača u Aleksincu, pokojnom mr Miloradu Projoviću.

Komentara: 0


#   Aleksinac   Milorad Projović   turnir
@


 


[ Dodaj komentar ]