TimeOut Portal

Kup Radivoje Korać 2019: Mega Bemaks - Borac Čačak (73:69)

rssBookmark and Share

Niš 14.02.2019.

Drugi dan Kupa Radivoje Korać u Nišu otvaraja ekipe Mege i čačanskog Borca.

ilustracija
ilustracija

Kup Radivoja Koraća se već tradicionalno održava u Nišu, duži niz godina.

Naš portal će izveštavati o događajima na terenu iz minuta u minut.

Čačani su odmah na početku meča, predvođeni Djokovićem i Majstorovićem, pokazali da neće biti lak plen za blage favorite "iz Srema". Miliojević je reagovao tajmautom posle 4 minuta igre (3:10). Ipak, to nije donelo preokret, jer je nastupilo zatišje u igri, jedino je Fundić u 2 navrata pogađao iz reketa (7:!0). Učmalost je malo poremetio Ratkovica šutem za tri poena u poslednjem minutu prve četvrtine, koju je ekipa Borca završila u svoju korist (10:13).

Borac je nastavio u jakom ritmu i tokom druge četvrtine, naročito šutevima sa distance, na šta Mega nije imala pravilan odgovor. u 17 minutu igre Čačani su došli do 10 poena prednosti, košem Uroša Čarapića. Igrači Mege su iskoristili bonus i nastavili su sa faulovima, pa su slali Čačane na liniju slobodnih bacanja, što su ovi koristili. Intenzitet igre je pojačan u ovoh par minuta, ali bez bitne razlike u odnosu snaga na semaforu 26:36 (16:13).

Pokušala je Mega da aktivnije uđe u nastavak meča, na tome su delimično i uspeli, ali je usledio odgovor Čačana, putem raspoloženih Ilije i Radovana Djokovića (33:49). Mišković i Ašćerić su svojim poenima povukli ekipu Mege, sa druge strane je usledila slabija realizacija Borca. Mega je uspela da dođe do -9, ali ne i bolje od toga. Na kraju tog perioda 47:58.

Poslednju četvrtinu je ekipa Borca popustila, nisu uspeli više od 5 minuta da postignu pogodak, pa se Mega približila na svega poen zaostatka (57:58). Mega je tada došla i do prvog vođstva (60:59), pa je bilo očigledno da će im Borac teško "skinuti skalp". Proradio je šut za tri poena košarkaša Mege, pa su počeli da povećavaju svoje vođstvo.

Utakmica je ušla u napetu  završnicu, po malo neizvesnu zahvaljujući pre svega majstorijama Ilije Djokovića, koji je svojim potezima pokupio ovacije sa tribina. Imala je Mega vreme za poslednji napad, R. Djoković je napravio faul, a Luka Ašćerić promašio oba bacanja. Pokušao je da anulira rezultat Ilija Djoković, ali lopta nije došla do table. Poslali su igrači Borca Miškovića na liniju slobodnih bacanja, ovaj je realizovao jedno z a razliku od četiri poena, što su uspeli da sačuvaju i pored velike upornosti Čačana.

Najbolji pojedinac na meču bio je Ilija Djoković sa 23 poena i potezima koji su oduševili publiku. Nikola Mišković i Radovan Djoković su postigli po 17 poena, a Fundić 14 uz 7 skokova.

Tekst nastao u saradnji portala Južna Srbija Info i specijalizovanog košarkaškog portala TimeOut.

 

Komentara: 0


#   Borac KK   Mega KK   Niš   KSS   Kup Radivoja Koraća   košarka
@KKBoracCacak @KKMegaBemax @KSSrbije @


 


[ Dodaj komentar ]