TimeOut Portal

Pala i “Bagdala”: Radnički savladao Napredak

Bookmark and Share

03.12.2015.

Radnički iz Niša nije imao previše problema pod “Bagdalom” da pronađe put do četvrtfinala nacionalnog kupa, iako je za protivnika imao vrlo borbeni i ambiciozni Napredak.

Golovima Ašćerića i Marjanovića, Radnički je slavio pobedu rezultatom 0:2 (0:1).

Najpre je Ašćerić u 33. minutu, nakon prodora Zemljanuhina uputio udarac ka golu Jankovića koji je neko iz odbrane domaćina pokušao da izblokira, ali je lopta prevarila golmana donaćina i završila iza njegovih leđa.

U 57. minutu, nakon jedne brze kontre Radničkog, Đuričković je centrirao u srce šesnaesterca. Na pravom mestu je bio Saša Marjanović, uputio udarac glavom u desni ugao golmana Napretka, koji je bio nemoćan da spreči pogodak.

Pored ovih golova, oba tima imala su još po nekoliko izrazitih prilika, ali je superligaš potvrdio da je iskusniji i kvalitetniji tim i zasluženo se plasirao među osam najboljih u masovnijem domaćem takmičenju.

Nakon utakmice, šef stručnog štaba Radničkog, Milan Rastavac je rekao:

“Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali. Znali smo da ovde ne može lako da se dođe do pobede.Napredak ima dobro postavljenu igru i dobre igrače,dobar učinak i dobar rezultatki period koji daje elan. Međutim, uspeli smo da odsečemo Beljića i Damnjanovića od igre kroz pas i kontranapade, došli smo u situaciju da ugrožavamo Napredak. Čestitke igračima Radničkog i sve čestitke i za Napredak koji je pokazao dobru igru i mislim da su na odličnom putu za brz povratak u elitni rang”.

Pored Radničkog, u 1/4 finale Kupa Srbije su se plasirali i Partizan, Vojvodina, Borac, Jagodina, OFK Beograd, Spartak i Javor. Među “povlašćenim” timovima su Radnički Niš, Partizan, Vojvodina i OFK Beograd, što znači da protivnika u četvrtfinalu biramo između Javora, Spartaka, Jagodine i Borca.

Četvrtfinalni mečevi se igraju 2. marta 2016. godine.

NAPREDAK – RADNIČKI NIŠ 0:2 (0:1)

Stadion Mladost Kruševac
GLEDALACA oko 2000
SUDIJA: Bojan Nikolić
STRELCI: Ašćerić u 33. i Marjanović u 57. minutu (Radnički Niš)

NAPREDAK: Janković, Zonjić, Projić, Simonović, Frimpong, Gobeljić, Ivelja (Nešović 62′), Markoski, Beljić (Lemajić 81′), Luković (Ndaje 62′), Damnjanović

RADNIČKI NIŠ:Jovanović, Živković, Darko Bulatović, Lakić-Pešić, Tomić, Bogdanović, Đuričković (Blažić 64′), Marjanović (Krstić 86′), Ašćerić, Jovanović (Mijokov 85′), Zemljanuhin.

foto i tekst: Vojkan Andrejić


#
@