TimeOut Portal

Staša Gejo sportista godine Niša

Bookmark and Share

28.12.2017. Belami portal, Južna Srbija Info

Staša Gejo je sportista godine Niša za 2017. godinu, odlučili su glasovi jedinstvenog žirija sastavljenog od članova Sekcije sportskih novinara Niša i dosadašnjih laureata ove prestižne nagrade.

Staša Gejo sportista godine Niša

Članica Planinarsko alpinističko eskpedicijskog kluba Niš bila je glavna zvezda sinoć održanog Sportskog bala, na kojem su dodeljene nagrade najboljima u sportu našeg grada u godini na izmaku i nakon nekoliko osvojenih priznanja i nominacija u konkurenciji za mladog sportistu, ove godine je potpuno zasluženo trijumfovala u prestižnom izboru, koji se održao po 39. put.

Staša je priznanje za najboljeg sportistu grada zavredela sjajnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Prvak je Evrope u disciplini bolder i treća na kontinentu u kombinaciji sve tri discipline (bolder, težinsko i brzo penjanje). Pobednik je Svetskih igara u Poljskoj u bolderu, a u istoj disciplini plasirala se u još tri finala Svetskih kupova. Na mesters takmičenjima ima dva druga mesta, a na Otvorenom prvenstvu Jugoistočne Evrope osvojila je prvo mesto. Sezonu je završila na šestom mestu Svetske rang liste.

Ovi izuzetni rezultati naše Staše u sportu koji će se naći u zvaničnom programu na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, doneli su joj pobedu u konkurenciji još dvoje predstavnika individualnih sportova. Za najprestižniju sportsku nagradu u Nišu nominovani su i džudista Kinezisa Milan Mihajlović, seniorski prvak Balkana i prvak Srbije za mlađe seniore, uz značajan doprinos drugom mestu kluba u Superligi, te Miloš Paunović, član Gimnastičkog kluba Niš, osvajač prvog mesta na krugovima i u razboju u finalu po spravama, a prvog sa ekipom i drugog u višeboju na Apsolutnom prvenstvu Srbije…

Staši Gejo je nagrade uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović i to plaketu Sekcije, statuetu glave Cara Konstantina i novčanu nagradu Grada.

Izbor najboljeg mladog sportiste grada Niša, onog ko bi po nekom pravilu u najskorije vreme trebalo da konkuriše i za glavnu nagradu, takođe je stavio žiri na slatke muke. Baš kao i konkurenciji za glavnu nagradu i ovde su nominacije zsalužili sportisti individualnih sportova. A zvanje najboljeg mladog sportiste grada Niša poneo je Andrija Petković, član Plivačkog kluba „Sveti Nikola“, osvajač 15 medalja, od čega sedam zlatnih, na državnim prvenstvima, novi vlasnik državnog rekorda za juniore na 50 metara leđnim stilom, drugoplasirani na 100 metara kraul na Prvenstvu centralne Evrope u Rumuniji, čak 11 puta proglašavan za najboljeg učesnika takmičenja u zemlji i inostranstvu… Andriji su glavni konkurenti za nagradu bili džudista Kinezisa Aleksa Krstić, koji se sa Svetskog juniorskog prvenstva u sambou vratio sa bronzanom, sa državnog sa zlatnom medaljom, a džudou je osvojio bronzu na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore i srebro u Superligi, te streličar Niša Nikola Stefanović, juniorski i seniorski Indor prvak i rekorder Srbije, prvi u ukupnom plasmanu na Centralnoevropskom kupu za juniore.

Andriji je veliku plaketu Sekcije i novčanu nagradu grada uručio glumac Desimir Stanojević, koji je pre samo par dana našem gradu podario čuveni mjuzikl „Cigani lete u nebo“.

Najuzbudljivije je, čini se, bilo prilikom izbora za najbolji niški klub u 2017. godini. Da ne bi došlo do zabune, najpre je napomenuto da po pravilniku Sekcije u konkurenciju ne ulaze rezultati u sezoni koja nije završena, pa će, ako je suditi po rezultatima sa polusezone tekućih šampionata, žiri naredne godine imati pravu glavobolju kome da dodeli nagradu, jer će morati da se uvaži sjajni učinak rukometaša Železničara, jesenjeg prvaka sa 25 od mogućih 26 bodova, zatim drugo mesto i plasman u osminu finala evropskog Čelendž kupa rukometašica Naise, plasman na završnicu nacionalnog Kupa vaterpolista Naisa, kao i borba fudbalera Radničkog za mesto u Evropi, te četvrto mesto košarkašica Studenta…

A kada je ovogodišnji izbor u pitanju, po odluci žirija najbolji klub u 2017. godini je Univerzitetski džudo i sambo klub Kinezis, aktuelni vicešampion Srbije nakon Superlige u Zrenjaninu, drugi po broju medalja i na Pojedinačnom prvenstvu Srbije, te peti na turniru Lige šampiona, koji je održan u sam smiraj prošle godine, dakle posle održanog Sportskog bala. Kinezisu su za zvanje najboljeg niškog kluba konkurisali Ženski rukometni klub Naisa, finalista Kupa Srbije i osvajač četvrtog mesta u Superligi, te Skijaški klub Niš, čiji su takmičari bili ukupni pobednici Prvenstva Srbije u alpskom skijanju i Alpskog kupa Srbije u disciplinama slalom i veleslalom, sa ukupno 54 medalje.

Kinezisu i nominovanim klubovima nagrade je uručio predsednik ovogodišnjeg žirija Dragan Pantelić.


#
@