TimeOut Portal

Duško Vujošević se odrekao novca dok je bolovanju

rssBookmark and Share

28.08.2018.

Duško Vujošević ne želi da bude na teretu Košarkaškom savezu BiH, zbog čega je odlučio da ne prima novac dok je na lečenju

Duško Vujošević se odrekao novca dok je bolovanju

U predstojećim kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo, protiv Finske 13. i Češke 16. septembra, na klupi reprezentacije BiH umesto Duška Vujoševića sedeće njegov pomoćnik Mensur Bajramović, a selektor "zmajeva" doneo je džentlmensku odluku da se odrekne novca koji mu sleduje dok je na lečenju, piše "Dnevni avaz".

Iskusnog stručnjaka tokom septembra očekuje transplantacija bubrega, tako da neće biti u mogućnosti da vodi reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Sa selektorom sam u stalnom kontaktu. Trenutno je u fazi priprema za transplantaciju. Obavio je i manji hirurški zahvat na srcu, koji je bio neophodan. Vujošević će se, verovatno, pojaviti u Sarajevu tokom okupljanja reprezentacije, ali neće voditi ekipu", rekao je sarajevskom listu Siniša Kovačević, direktor reprezentacije BiH.

Kovačević je poručio da Vujošević neće biti teret za ionako praznu kasu Košarkaškog saveza BiH, jer se odrekao novca koji bi trebalo da dobije po ugovoru.

"Vujošević se odrekao ugovornih rata koje mu dolaze u periodu dok nije tu. Konkretno, selektor se odrekao novca koji je kroz rate trebalo da dobije za septembarski ciklus. Ne želi da bude teret KS BiH u periodu dok nije tu i dok se čeka njegov povratak", istakao je za Kovačević.

Vujoševićev dalji angažman na klupi "zmajeva" zavisiće od njegovog zdravstvenog stanja nakon što mu bude odrađenja transplantacija bubrega u Turskoj.

Reprezentativci BiH u Sarajevu će se okupiti 3. septembra i početi pripreme za nastavak kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine.

Mondo

Komentara: 0


#   Bosna i Hercegovina   Duško Vujošević
@


 


[ Dodaj komentar ]