TimeOut Portal

Ostoja Mijailović: Protivzakonita blokada Partizana od strane Marfin banke

rssBookmark and Share

22.03.2018. Sport klub, Mondo

Partizanu je s računa povučeno osam miliona dinara namenjenih za plate. Crno-beli su ponovo u blokadi, a klub iz Humske tvrdi da je sve sa Marfin bankom bilo protivzakonito.

Foto: MN Press
Foto: MN Press

Zbog presude BAT po tužbi bivšeg trenera Duška Vujoševića i igrača Nemanje Gordića, KK Partizan je ponovo pod blokadom. Crno-belima je zabranjego da registruju eventualna pojačanja za Superligu.

Predsednik Partizana Ostaja Mijailović pričao je za Sport klub o dugovanjima "parnog valjka", ali i načinu na koji trofejni klub namerava da reši spor sa Ekspo bankom (nekadašnjom Marfin bankom).

"Bivšim igračima i trenerima dugujemo 2.4 miliona evra, ali najveći problem Partizana, koji često izaziva blokade, je Ekspo banka. Mislim da bih mogao da napišem doktorsku disertaciju po pitanju odnosa banke i Partizana", počeo je Mijailović.

Prvi čovek crno-belih ističe da je sve vezano za ugovor iz 2004. godine urađeno protivzakonito.

 "Ugovore i svaki dokument koji je potpisan sa bankom pročitao sam najmanje po deset puta i nemam nijednu nepoznanicu. Mogu da kažem da je gotovo sve urađeno protivzakonito. Sve što je urađeno nije ni domaćinski prema Partizanu, a u svemu tome morale su da učestvuju obe strane, neko iz banke i neko iz kluba. Tužili smo banku, podneli smo zahtev za privremenu meru jer smo dobili prvostepenu, a pre nekoliko dana potvrđena je i drugostepena presuda," otkrio je Mijailović.

Drugostepeni sud je doneo odluku u korist Partizana. Ali, uprkos tome Ekspo banka je s računa crno-belih povukla osam miliona dinara i klub uvela u blokadu.

"Na sudu smo razvlastili i sredstva obezbeđenja po kojima su blokirali Partizan. Dakle, drugostepeni sud je doneo odluku da smo u pravu sa našim tvrdnjama. O daljim potezima ću javnost obavestiti naknadno. Ako banka ponovo ne bude imala razumevanje jer su nas pre nekoliko dana ponovo blokirali i skinuli sa računa oko osam miliona dinara koje smo pripremili za plate, uskoro ću najverovatnije da sazovem konferenciju za medije i iznesem sve detalje ugovora koji je oštetio Partizan. To što su oni radili ne postoji ni u svetu ekonomije ni u svetu prava. Baviti se takvim poslom i uništavati instituciju kao što je Partizan, a pritom raditi protivzakonito, svakako nije dozvoljeno", ogorčen je Ostoja Mijailović.

Ekspo banka potražuje od Partizana oko 1.400.000 evra.

"Potražuju 1.360.000 evra, nedavno su nam skinuli 70.000 evra i prema njihovom proračunu dugujemo im još 1.290.000 evra. Uradio sam sudsko veštačenje koje je pokazalo da to nije tačno. Vidite, ako su ugovori sačinjeni u nepravu oni ne mogu biti pravno održivi. I taj protokol koji je potpisan 2010. takođe ne može da bude pravno održiv ako je načinjen na ugovorima koji nemaju pravni osnov. Dakle, mi smo tužili banku, sudski postupak je u toku i idemo na poništenje ugovora. Mi smo kod banke sigurno u plusu, nismo u minusu. Ne možete da se zadužite 2004, 2005. godine, a onda da 2010. više dugujete nego 2004. I oni koji imaju dva završena razreda osnovne škole znaju da nešto nije u redu. Taj odnos sa bankom mnogo ugrožava rad Partizana. Ponovo smo pod blokadom. Očekujem da sud na novu menicu koju su pustili ponovo reaguje jer su osnove iste kao i za donošenje prve privremene mere koju je sud presudio u skladu sa zakonom, a drugostepeni sud potvrdio. Sa bankom ćemo se boriti i neće se situacija ovako završiti. Od dolaska u Partizan najviše enegerije sam uložio upravo da isteramo do kraja odnos sa bankom", istakao je Mijailović za Sport klub.

Komentara: 0


#   Partizan KK   Ostoja Mijailović   Duško Vujošević   Nemanja Gordić
@PartizanBC @Ostoja1945 @


 


[ Dodaj komentar ]