TimeOut Portal

Nemanja Bjelica: Ne treba bežati od uloge favorita, odmah smo iza Amerikanaca

rssBookmark and Share

03.09.2018. b92

Nemanja Bjelica, košarkaš Sakramenta, veruje da je Srbija favorit protiv Grčke i da ne treba bežati od te uloge.

Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images
Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Bjelica se posle dugo vremena vraća u reprezentaciju Srbije, a prethodne termine propuštao je uglavnom zbog povreda. Međutim, sada je spreman da bude vođa ovog tima.

Nemanja je potvrdio reči selektora Đorđevića da ne može niko nikome da zabrani da igra za reprezentaciju, ali i dodao da niko nije rekao da ne želi da igra za istu.

"Ne, što je rekao Sale ne može niko nikom da zabrani igranje za reprezentaciju. Mislim da nijedan igrač nije javno rekao da ne želi da igra za reprezentaciju. Neko nije bio u mogućnosti, kao je pre dve godine, ali niko nije želeo da odbije poziv", kazao je Nemanja Bjelica.

Novi igrač Sakramento Kingsa gledao je Srbiju meču protiv Nemačke u Novom Sadu, koji su naši košarkaši nesrećno izgubili, a sada veruje da je potreban maksimalni fokus za najbitniji meč do sad protiv Grčke.

"Bili smo nas par da podržimo momke u Novom Sadu, izgubili smo bezveze. Sada se spremamo za Grke i to je nama najbitnija utakmica da bi se plasirali na Svetsko prvenstvo. Neće biti lako, moramo da se fokusiramo na to. Nas ima tu par dok se ovi ostali ne priključe, kojih god 12 igrača da igra to je prvi tim".

Srbija polako kreće u trenažni proces, a Beli kaže da ne treba bežati od uloge favorita, iako je Grčka u jakom sastavu.

"Od sutra kreće, koliko ja znam, to jes večeras imamo neki lagani trening. Ne treba bežati od uloge favorita, mi moramo da pobedimo tu utakmicu jer želimo plasman. Sada smo ona reprezentacija koja se kotira odmah iza Amerikanaca", zaključio je Bjelica.

Srbija 13. septembra gostuje Grčkoj, te se onda tri dana kasnije sastaje sa Estonijom na domaćem terenu.

Komentara: 0


#   reprezentacija   Srbija   Nemanja Bjelica   Grčka
@NemanjaBjelica @


 


[ Dodaj komentar ]