TimeOut Portal

DN: "Draženova majka je rekla da podsećam na njega, kakav kompliment"

rssBookmark and Share

25.02.2018. B92

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki rekao je da mu je jedan od najvećih komplimenata u karijeri bila rečenica Biserke Petrović, majke Dražena Petrovića.

Getty images
Getty images

Biserka mu je rekla da je podseća na hrvatskog košarkaša, čija je karijera tragično prekinuta u 28. godini posle saobraćajne nezgode.

"Majka Dražena Petrovića mi je u jednom razgovoru rekla da je užasno podsećam na njenog sina. Kad sam to čuo, zagrlio sam je i do danas je to jedan od najvećih komplimenata koje sam ikad u životu dobio'', rekao je Novicki u razgovoru za zvaničnu stranicu Bruklin Netsa.

Petrović je od 1991. do 1993. godine nosio dres franšize koja je pre Bruklina bila u Nju Džersiju, a u evropskoj košarci je ostavio veliki trag. Mnogi ga se i danas sećaju kao jednog od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, sa čime je saglasan i Novicki.

''Dražena je obožavala cela Evropa. Bio je ikona i legenda. Sećam ga se kao jednog od najvećih evropskih košarkaša svih vremena. Bio je strašan radnik, neverovatan šuter i dribler, veliki takmičar, borac i ratnik", rekao je Novicki.

Novicki će nakon svoje karijere i sam ostati upamćen kao jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, tim pre što je 2011. godine nosio Dalas Maverikse do titule NBA lige protiv favorizovanog Majamija i Lebrona Džejmsa.

Komentara: 0


#   Dražen Petrović   Dirk Novicki
@


 


[ Dodaj komentar ]