TimeOut Portal

Greg Popovič hvali Bogdana Bogdanovića

rssBookmark and Share

09.01.2018. Mondo

Trener San Antonija pun hvale za srpskog internacionalca.

Greg Popovič hvali Bogdana Bogdanovića

Bogdan Bogdanović naporno radi, ali i uživa u svojoj prvoj NBA sezoni, kao što uživaju i oni koji ga gledaju.

Greg Popovič, po mnogima najbolji trener na svetu, prati Bogdanov početak u najjačoj ligi na svetu i veoma mu se sviđa ono što vidi.

Posle veoma dobre partije Bogdanovića protiv Sparsa (16 poena, 5 skokova, 5 asistencija), legendarni "Pop" nizao je pohvale na račun našeg internacionalca.

"Očigledno je da je košarkaš", istakao je Popovič Bogdanovu svestranost.

"Atleta je u dovoljnoj meri, jer morate biti veoma pristojan atleta da biste bili u NBA ligi. Ne možete biti najsporiji momak na svetu. Tako da je veoma dobar atleta, ali je i fantastičan košarkaš. Stvarno razume kako da igra, izgrađen je mentalno za to. Da li je u pitanju šut, shvatanje posebnih postavki na terenu, da li je u pitanju to sa kim igra, koji šutevi su dobri, a koji nisu, kako da igra sa saigračima...".

Petostruki NBA šampion posebno je istakao da Bogdan veoma brzo "kapira" šta se događa na parketu i šta bi trebalo da uradi.

"Ima zaista visoku košarku inteligenciju i povrh svega toga ima odlične veštine sa loptom. Dodaje, šutira, ne plaši se, NBA ga ne uznemirava... Igrao je u mnogo velikih utakmica, a za to ne morate biti u NBA. Takvih utakmica ima širom sveta...", dodao je Popovič.

Bogdanović je u svojoj debitantskoj sezoni zasad odigrao 36 utakmica i prosečno postiže 10,5 poena po utakmici.

Mondo

Komentara: 0


#   Bogdan Bogdanović   Greg Popović
@LeaderOfHorde @


 


[ Dodaj komentar ]