TimeOut Portal

Marko Belineli o Predragu Stojakoviću

rssBookmark and Share

11.01.2018. Mondo

"Isprašio mi je zadnjicu kada smo se takmičili u šutiranju trojki", opisao je Marko Belineli jedan dvoboj s Peđom na treningu.

Marko Belineli o Predragu Stojakoviću

Marko Belineli dobro pamti jednog košarkaša s kojima je imao prilike i da igra i da radi u NBA ligi.

Kada su Italijana pitali da izdvoji najbolje evropske košarkaše s kojima je igrao u najjačoj ligi sveta, nije mnogo razmišljao već je odmah istakao Predraga Stojakovića.

Belineli se i danas divi njegovom šutu i smatra da je možda i najbolji ikada u NBA ligi

"Dobar sam šuter, ali bacam cigle kada se uporedim sa Peđom", rekao je iskusni košarkaš.

"Gledao sam ga u Evropi, ali tada nisam bio svestan koliko je dobar. Kada sam ga sreo u Nju Orleansu shvatio sam to. Peđa me je iz zabave izazvao da šutiramo trojki. Isprašio mi je zadnjicu. Ostao sam bez reči", slikovito je opisao Belineli.

"Naravno da sam gubio u takmičenjima u šutu, ali nikada kao tada. Vezao je 40 trojki i to je, da oprostite, bilo j... neverovatno! Smeo bih da se opkladim u novac da je najbolji šuter sa kojim sam igrao, verovatno najbolji u NBA", uveren je Belineli.

Italijanski košarkaš kasnije je imao priliku i da sarađuje sa Peđom, kome je zahvalan što je do danas ostao u NBA.

"Kasnije sam dobio priliku da s Peđom radim u Sakramentu. Bio je u odelu i predstavnik kluba. Peđa je najbolja osoba, naučio me je mnogim stvarima, kako da budem profesionalac i kako da izgradim karijeru u ovoj ligi. Nisam siguran da li bih ostao u NBA ligi da nije njega", rekao je Belineli.

Stojaković nije jedini koje je izdvojio, na spisak je uvrstio i dve velike zvezde tog vremena Hidajeta Turkoglua i Dirka Novickog.

Komentara: 0


#   Marko Belineli   Predrag Stojaković   NBA
@NBA @


 


[ Dodaj komentar ]