TimeOut Portal

Nikola Jokić ostvario najbrži tripl-dabl u NBA istoriji, oborio rekord iz 1955

rssBookmark and Share

17.02.2018. Mondo, RTS

Jokić je za samo 14 minuta i 33 sekunde ostvario dvocifren učinak u tri statističke kolone i nadmašio rekord Džima Takera iz 1955. godine.

Nikola Jokić ostvario najbrži tripl-dabl u NBA istoriji, oborio rekord iz 1955

Nikola Jokić predvodio je Denver Nagetse do trijumfa u Milvokiju (123:134) svojim 11. "tripl-dablom" u NBA karijeri, petim ove sezone, a čak četvrtim u poslednjih 20 dana!

Fantastični srpski centar nanizao je 30 poena, 15 skokova i 17 asistencija, uz šut 8/11 za dva i 3/3 za tri poena, a ono što njegovom učinku daje dodatni sjaj je činjenica da je do "tripl-dabla" stigao dva minuta pre kraja prvog poluvremena, za samo 14 minuta i 55 sekundi provedenih na terenu!

Jokić je na polovini meča imao 16 poena, 12 skokova i 11 asistencija i tako oborio rekord postavljen 1955. godine, kada je Džim Taker iz ekipe Sirakjuz Nešnals (preteča Filadelfija Siksersa) ostvario dvocifren učinak u tri statističke kategorije za 17 minuta.

Kuriozitet je da je Jokić svoj prvi NBA "tripl-dabl", pre nešto više od godinu dana, takođe zabeležio na gostovanju Milvoki Baksima.

"Jednostavno sam počeo da igram dobro i da pogađam. Nisam bio posebno motivisan, ni bilo šta. Igrao sam kao što igram svaku utakmicu. Možda sam bio za nijansu agresivniji, ali igrao sam isto", izjavio je "Joker" posle meča.

Njegovom istorijskom dometu doprineli su i saigrači, koji su pogađali iz svih pozicija. Uključujući Jokićevih 3/3, šutirali su trojke 24/40 i stali na jedan pogodak od rekorda lige.

Svi starteri ubacili su između tri i pet trojki, Geri Heris postigao je ukupno 28, a Džamal Marej 26 poena.

Na drugoj strani je "tripl-dabl" imao Janis Adetokunbo - 36 poena, 11 skokova i 13 asistencija.

Američki statističari saopštili su da je ovo tek treći NBA meč u kome su dvojica protivničkih igrača ostvarila "tripl-dabl" uz najmanje 30 poena. Oskar Robertson i Riči Guerin to su uradili 1961, a Džoni Ker i Dejv Debušer 1965. godine

Jokić: Ovo je za navijače iz Srbije

Košarkaš Denvera Nikola Jokić, nakon što je najbržim tripl-dablom ušao u istoriju NBA lige, svoju partiju posvetio je srpskim navijačima koji su ga bodrili u hali na meču protiv Milvokija (134:123).

 

"Pogledajte te momke (obraća se novinarki, prim. aut.)! Oni su iz Srbije i sve ovo je za njih", rekao je Jokić posle meča i otišao da se druži i slika sa srpskim navijačima.

Nekadašnji košarkaš Mege bio je, deluje, zbunjen kada je saznao da je ostvario najbrži tripl-dabl u istoriji najjače košarkaške lige na svetu.

"Nisam znao, samo sam hteo pobedu, nadigrali smo protivnika i bili dobri u oba pravca. Najvažnije je da smo upisali trijumf", skroman je, očigledno, Jokić.

Jokić je meč završio sa 30 poena, 17 asistencija i 15 skokova za 11. tripl-dabl u karijeri.

"Moji saigrači su dosta šutirali, pogodili smo 13 trojki samo u prvom poluvremenu. Bili smo jako dobri, baš onako kako smo hteli. U velikom stilu idemo na odmor zbog Ol-stara", zaključio je centar iz Sombora, koji je ovom partijom možda i nagovestio da bi već naredne godine mogli i njega da gledamo u meču "Svih zvezda" NBA lige.

Komentara: 0


#   Nikola Jokić   NBA
@jokicnikola15 @NBA @


 


[ Dodaj komentar ]