TimeOut Portal

Gosti ostvarili pobedu u Aleksincu: KK Napredak - Srem KK 77 : 87

rssBookmark and Share

20.02.2016. Ivan Veljković

Večeras u Aleksincu pred oko 500 gledalaca KK Napredak izgubio je od ekipe Srema iz Sremske Mitrovice, iako je na poluvremenu imao vođstvo od 4 poena, 77 : 87 (16:19; 24:17; 17:24; 20:24)

Ovim porazom, KK Napredak je doveden u vrlo neprijatnu situaciju u borbi za opstanak u drugoj ligi.

Zbog gubitka četvrtog predstavnika u ABA ligi, broj ekipa koji ispadaju iz liga koje organizuje KSS se povećava, tako da je moguće da pet ekipa ispadaju iz druge lige, a sudeći po rasporedu pred stručnim štabom Aleksinčana je vrlo težak zadatak u borbi za opstanak.

Ekipa Napretka Foto Marko Radić Radio Aleksinac

U izjednačenom prvom poluvremenu bolje se snašla domaća ekipa i ostvarila prednost od 4 poena. U nastavku utakmice dolazi do totalnog pada u igri domaćih koji iskusna ekipa Srema je znala da iskoristi i odnela bodove iz Aleksinca.Kod gostiju su se istakli Đorđić sa 25 poena i iskusni Vasiljević i Kasabašić sa 12 poena.

U redovima domaćih jedino vredan pomena je Aleksandar Miladinović sa 19 poena. Ekipa Srema je smirenom igrom u napadu i odbrani, imala konstantu prednost, da bi u zadnjoj četvrtini iskoristila prazan hod u Napretkovoj igri i odlepila se na 12 poena razlike.Odličnim šutem za 3 poena (12 postignutih trojki) i dobrom unutrašnjom igrom na Đorđića, gosti su odneli bodove iz Aleksinca.

Igrači Napredka u drugom poluvremenu, bez rešenja u napadu i bez odgovarajuće energije u odbrani, uglavnom su se oslanjali na večeras odličnog Miladinovića i na momente Pavlovića. Pojedini igrači Napredka svojim odnosom prema igri dovode se u pitanje da li zaslužuju dres Napredka ili zamišljaju isti kao plaćenu rekreaciju.

Na bezvoljnu igru domaćih, trener Đokić nema odgovarajuću reakciju, tako da se postavlja pitanje da li je potreban za naše uslove skupo plaćeni trener sa strane, koji je uspeo da razjuri iz tima domaće igrače i od Napredka napravio poligon za islužene rekrativce i košarkaše u pokušaju.

Ostaje nam da se nadamo da se ovakve partije (drugo poluvreme) neće više ponoviti i da će sa boljim pristupom samoj igri biti izboren opstanak u ligi.

Komentara: 0


#   Napredak KK Aleksinac   Srem KK
@KKNapredakAl @


 


[ Dodaj komentar ]