TimeOut Portal

Napredak izgubio sa 30 razlike

rssBookmark and Share

Aleksinac 05.04.2015. Piše Dušan Stevanović

Jedanaestoplasirana Mladost iz Smederevske Palanke“ demolirala“ je konkurenta za ulazak u Prvu ligu, ekipu Napretka iz Aleksinca, sa 89:59 (41:31)

Napredak izgubio sa 30 razlike

S obzirom da su košarkaši Pirota pobedili u gostima Proleter iz Zrenjanina sa 89:92 (40:42), redosled ekipa se, već, zna. Mladost iz Zemuna je prva, beogradski Beovuk drugi, Pirot treći, Napredak iz Aleksinca četvrti.

Šteta za ovako fantastičnu ekipu Napretka u kojoj su igrali takvi asovi, kao što su Aleksinčani Šikman, Mojsilović i Miladinović. U ekipi je bilo i fantastičnih „stranaca“, Stevanovića iz Radničkog Kragujevac, Vorkapić iz FMP Beograd, Anđelković iz Crvene Zvezde, Stamenković i Trailović iz Niša, odnosno prvoligaša Car Konstantina, ali i internacionalnih igrača. Trener je bio Predrag Janaćijević koji je svoje trenersko iskustvo sticao u Partizanu.

Kvalitet nije bio sporan. Ipak, nešto je nedostajalo. Pre svega puste pare, bez ozbiljnih sponzora, zatim logistika i verovatno nespremnost malog grada sa juga Srbije, odnosno, „čaršije sa pola ulice“, da naredne godine bude prvoligaš.

Možda je „ mačetu bila prevelika teleća glava „ ili Aleksinčani imaju kompleks da mogu nešto veliko da naprave. Jedno selo, zove se Banatski dvor ima prvoligaša, negde, tamo u Vojvodini. Ali to je sever, a mi smo, ipak, tužni, jug.

Košarkaši Jastreba iz Aleksinca izgubili su, na svom terenu, od ozbiljne ekipe Sokobanja sa 82:56 i nalaze se na 12–tom mestu Regionalne lige - Istok.

 

Komentara: 0


#   Aleksinac   Napredak KK Aleksinac   Mladost KK S. Palanka
@KKNapredakAl @


 


[ Dodaj komentar ]